Installera lokal webserver

För att prova ut php och andra resurser fullt ut behöver du ha en web-server som kör på din egen dator. Det finns flera olika att välja på men många av dem är baserade på en open source mjukvara Apache. Jag börjar att beskriva mitt huvudalternativ: Easy php devserver. Hur installationen ska gå till beskrivs exempelvis här.

How To Install EasyPHP Devserver On Windows 10 1

En web-server är en kraftfull mjukvara som ska kunna fungera på många olika datorer och upplägg. Det handlar alltså om en ganska svår mjukvara. Här kommer lite om problem webbutvecklare behöver hantera hitta lösningar på.
1. Behörigheter, för kraftfullare funktioner som installationer och webservrar behöver man ha administratörsrättigheter på datorn, man behöver tänka på att man kör program som administratör.
2. När det kommer ett nytt operativsystem så kan gamla programvaror stöta på flera problem. Det kan hända att man behöver installera andra program som behövs.

En aktuell frågeställning gäller då Easy php devserver 17 för windows 10. Här finns en länk till tips på hur man kommer runt ett problem: https://stackoverflow.com/questions/39912498/easyphp-msvcr110-dll-is-missing

Ett alternativ som vi också använt i kursen är WAMP server. Du kan hitta steg för steg instruktionen för denna här.

wampserver

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment